Birzman Nieuws

Birzman Push & Twist fietspompen

14-11-2017

Birzman Push & Twist pompen

De nieuwe Birzman fietspompen met de Push & Twist pompkop maken het switchen tussen verschillende ventielsoorten nog makkelijker! Met de huidige Snap It pompkop kon je al makkelijk de pomp op Presta en Schrader ventielen gebruiken, maar er was nog wel een klein verschil in het gebruik bij de verschillende soorten. Met de komst van de nieuwe Push & Twist pompen is dit verledentijd.

Hoe werkt het?

De naam zegt het eigenlijk al: Push & Twist! Bij zowel Presta als Schrader ventielen druk je de pompkop op het ventiel en draai je hem aan om de sluiting luchtdicht te maken. Wanneer je klaar bent met pompen trek je het buitenste deel van de pompkop omhoog zodat de vergrendeling los laat. Op de bovenkant van de kop zit een klein knopje om overtallige lucht gecontroleerd te laten ontsnappen zodat je exact met de gewenste bandenspanning op pad kunt gaan.

 

 

 

 

Binnenkort verkrijgbaar!

De pompen

Aan de basis van de pompen is niks veranderd. Nog altijd vormen de hoogwaardige CNC gefreesde aluminium schachten de basis. Om het pompen comfortabeler te maken staat de schacht vijf graden naar de gebruiker gekanteld. Afhankelijk van het exacte model zijn de pompen uitgerust met een sterke kunststof voet en handvat, aluminium voet en houten handvat of zowel een voet als handvat van aluminium. Alle modellen zijn voorzien van een duidelijke analoge drukmeter en een lange slang. 
Naast de reguliere fietspompen zijn er ook twee Grand Maha versies met een extra lange schacht voor een groter volume en meer gebruiks gemak. Ook zijn er twee MTB varianten met een groter volume en een lagere maximale druk, speciaal voor mountainbikes.


New: Birzman Pump Up

19-10-2017

Nieuw in ons assortiment Birzman pompen en fietsgereedschap: de Pump Up booster voor tubeless banden!

De Pump Up is een speciale 'booster' voor tubeless banden. Dankzij het volume van 1,2 liter heb je meer dan voldoende lucht voor de meeste tubeless banden in gangbare maten. Met een draaiknop laat je de Pump Up in één keer leeglopen.

+ CNC gefreesde aluminium cilinder
+ Afmetingen 12,3 x 8,1 x 36 cm 
+ Inhoud 1,2 liter
+ Te vullen met alle vloerpompen
+ Geschikt voor banden met Presta en Schrader ventielen
+ Maximale druk 220 psi / 15 bar

Shop now!

 

 

 


Nieuwe unieke Birzman artikelen

13-01-2017

Er zijn weer een aantal unieke items toegevoegd aan het assoritment van Birzman! Lees er hieronder meer over.

Birzman kettingpons ‘Lighter Atom’

De Lighter Atom kettingpons is een lichtgewicht kettingpons van slechts 80 gram! De pons is geschikt voor zowel 8, 9, 10, 11 als 12 speed kettingen en is voorzien van het unieke ‘Innovative Spring System’. Dit zorgt voor een goede klemming van de ketting wanneer deze geponst wordt. De kettingpons is vervaardigd uit een combinatie van kunststof en gelegerd staal. De pons komt compleet met een ketting montageklem die in het handvat opgeborgen kan worden. Hierdoor kun je de ketting eenvoudig bij elkaar houden wanneer je er een nieuwe schakel tussen moet zetten. Met een formaat van 10.8 x 4.9 x 1.3cm is hij eenvoudig mee te nemen onderweg.
Prijs: € 12,95 
Shop nu!


Birzman M-Torque Ranger minitool

De M-Torque Ranger minitool is een uitbreiding van de huidige Birzman M-Torque minitool. Deze minitools kenmerken zich door de ingebouwde momentsleutel met een aanhaalmoment van 5NM. Waar het met de normale M-Torque nog wat lastiger was om diverse soorten boutjes op het juiste aanhaalmoment te draaien, is het met de M-Torque Ranger eenvoudig door het gebruik van divesre bitjes. Zo is de mintool voorzien van een 3, 4 en 5mm inbus, een platkop schroevendraaier en een T25 bit. Zo kun je diverse belangrijke boutjes op de fiets aandraaien met een maximaal aanhaalmoment van 5NM. De knop geeft een duidelijke klik wanneer je op 5NM zit. De kunststof body is gemaakt van twee afneembare bandenlichters. Zo hoef je deze niet los mee te nemen. Dit maakt de tool ideaal voor onderweg, hij gaat dan ook makkelijk mee in een rugzak. Het formaat is 11.2 x 3.6 x 2.5cm en het gewicht 113 gram.
Prijs: € 24,95
Shop nu!

Birzman kettingpons ‘Lighter Universal’

De Lighter Universal is geschikt voor vrijwel alle kettingen. Van 3/32” en 1/8” single speed kettingen tot 8, 9, 10, 11 en 12 speed kettingen. In het handvat is een ketting montagehaak opgeborgen welke eenvoudig gebruikt kan worden voor het bij elkaar houden van de ketting wanneer je deze monteert. De kettingpons is voorzien van het gepatenteerde ‘Smart Cradle System’. Een veer die er voor zorgt dat er eenvoudig diverse kettingen gebruikt kunnen worden. De kettingpons heeft een cnc gevreesde body en een kop van gelegerd staal. Met het formaat van 14.5 x 7 x 2.1cm is die goed mee te nemen in een rugzak. Gewicht is 215 gram.
Prijs: € 29,95
Shop nu!


Birzman Wheel Truing Stand wielrichter

Voor de serieuze werkplaats brengt Birzman een nieuwe wielrichter. Deze wielrichter is geschikt tot 29” wielen, welke ook met band gemonteerd kunnen worden. Daarnaast kunnen de wielen voorzien zijn van een maximale naafbreedte van 180mm en een maximale velgbreedte van 4”. De richter is voorzien van zeer comfortabele draaiknoppen voor de fijn afstelling. Hiervoor is tevens een duidelijke schaalverdeling aangebracht op de richter. Afmeting: 32 x 45 x 58cm.
Prijs: € 599,95
Shop nu!

 


Review: Birzman Zacoo Maha Apogee IV pomp

21-12-2016

De Birzman Zacoo Maha Apogee IV pomp getest door Cycletechreview.com. Ze zijn niet snel ergens van onder de indruk, maar van deze pomp wel! 
Lees het hele artikel in het Engels of hieronder de samenvatting in het Nederlands.

De Zacoo Maha Apogee IV pomp valt in de smaak vanwege zijn goede prestaties tegen een scherpe prijs, de pomp ziet er goed uit en is stabiel. In tegenstelling tot de voordeligere Zacoo Maha Apogee V pomp is het nog wel mogelijk om lucht gecontroleerd uit de band te laten lopen zodat je exact de juiste spanning kunt kiezen en heeft deze pomp nog altijd een brede voet en een luxe houten handvat. De maximale druk van 11 bar / 160 psi is voor de gemiddelde wielrenner meer dan genoeg. Alleen een baanwielrenner heeft een hogere druk nodig. Hiervoor is er de Zacoo Maha Apogee III pomp met een maximale druk van 15 bar / 220 psi die tevens een L vormige aansluiting hebben in plaats van een rechte. Een mooie toevoeging, maar niet persé noodzakelijk.

 

 


Pompen voor uw MTB passie

03-04-2015

http://www.birzman.nl/pompen/#/search?q=maha&

Zoek je een kwaliteitspomp?

Birzman 's assortiment pompen bieden oplossingen voor alle rijomstandigheden :

Maha - Apogee III

Deze hoge druk pomp is de ideale pomp, Met een maximale druk van 220psi / 15 bar.

Als u op zoek bent volume monster voor uw MTB of Fat Bike, kijk dan niet verder en bestel de Maha-Apogee MTB.


Cameron Zink rijd met Birzman!

03-03-2015

 

Birzman en Cam Zink  partnerschap

We zijn blij te kunnen aankondigen dat Birzman en Cam Zink samen zullen werken in 2015 en verder.

Cam's passie neemt hem mee naar de meest afgelegen delen van de wereld, waar gereedschap, duurzaamheid en kwaliteit essentieel zijn. Hij pusht zijn fiets naar de verste grenzen in deze afgelegen plaatsen en we zijn enthousiast om hem hierin te ondersteunen.
Het leveren van innovatieve, duurzame gereedschappen is de kern van Birzman's missie en met de voortdurend veranderende aard van de sport, zal Cam in staat zijn om een ​​waardevol inzicht in de toekomstige tool ontwikkeling en design te bieden.
Deze samenwerking biedt zowel Birzman en Cam met een platform om toekomstige doelen samen te bereiken.


Birzman - Bezoek on op Velofollies

16-01-2015

http://www.velofollies.be/

Ook Birzman Benelux is uiteraard aanwezig op de Velofollies 2015 op 16/17/18 januari 2015.
Kom jij ook een bezoekje brengen op onze stand? Naast alle foto's op internet is het natuurlijk altijd fijn om het gereedschap ook daadwerkelijk even in de hand te hebben!

 

>> Bezoek ons op stand 4109 <<


Birzman Instagram

15-01-2015

http://instagram.com/birzman/

Bekijk ook eens onze Birzman Instagram pagina.
Veel afbeeldingen en product informatie...blijf op de hoogte en volg onze instagram pagina!


Gereedschapset Studiobox

05-12-2014

http://www.birzman.nl/nieuw/sets/studiobox/

Met de sneeuw die er aan komt is het belangrijk dat je je gereedschap binnen goed op orde hebt. Via onze webshop is die binnen 2 werkdagen gratis naar je verzonden. Een zorgvuldig geselecteerde combinatie van kwalitatief hoogwaardig werkplaatsgereedschap voor de professionele of thuis monteur.

Bevat 37 items geselecteerd uit de Birzman collectie in hoogwaardige gereedschappen Heavy-duty PE kunststof koffer.

Voor algemeen onderhoud en standaard reparaties evenals geavanceerde reparatie of vervangings taken. De koffer is gemaakt in een mal om de gereedschappen te beschermen en organiseren.